Mikroalbumin testi, böbrek hastalığının teşhisini koyabilmek adına uygulanır. Böbrekler temiz kanı pompalayarak vücudun diğer alanlarına taşır. Fakat kirli kandan temizlenmesi gerekiyor.
Böbreklerin sağlıklı olduğunu söyleyebilmek için mutlaka kandaki atıkların vücuttan dışarıya atılmış olması gerekir. Hasar gören böbreklerde kan ile idrar karışmış olur. Bu sebepten dolayı kanın içinde kalmış olur ve vücuttan dışarıya atılmaz hale gelir.
Kanda bulunan albümin denen proteinin ise idrarın içine sızma durumu vardır. Gerçekleştirilmiş olan mikroalbumin testi ile burada bulunan protein anlaşılmış olur.
Bu test sıklıkla diyabet hastalarında yapılmış olur. Düzenli yapılan sağlık taramaları ve test sayesinde sağlığın kontrol altına alınması mümkündür. Aynı zamanda bu işlem hipertansiyon hastalarında uzman hekim tarafından istenebiliyor.
Hastaya teşhis koyabilmek için başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir. Diyabetin iki farklı türünde de böbrekler zarar görebildiği için mutlaka sağlık taramalarının ertelenmemesi gerekir.
Böbrek hasarlarının görünmesi durumunda erken teşhis koymak oldukça önemlidir ve hayat kurtarır. Hastaya yapılacak olan mikroalbumin testi ile birlikte elde edilen veriler uzman hekim kontrolünde değerlendirilmiş olur.
Tanı ve tedavinin doğru şekilde uygulanabilir olması için test şart sunulur. Böbrekler; kanda meydana gelen atık maddelerinin süzdürülmesinde görev alır. Bu sayede küçük olarak görülen damar kümelerinin oluşumunu sağlamış olur. Yüksek kan basıncı ile birlikte ve diyabet hastalarında meydana gelen sorunların erkenden tespit edilebilmesi için büyük önem taşır.
Erken teşhis edilen durum sonrasında böbrek hastalığının önüne geçilir. Ayrıca böbrek yetmezliği ve böbrek sorunlarının tümünün önlenmesinde büyük rol oynamış olur. Yüksek riskli hastalarda ile testin kesinlikle yapılma şartı vardır.
Tıbbi ortamlarda gerçekleştirilmiş olan test ve tahliller sayesinde hastaya doğru teşhisin konulması sağlanır. Özellikle bu alanda sıklıkla yapılan testlerden biri mikroalbumin testi olarak bilinir. Hastadan alınmış olan numune ile birlikte 24 saat boyunca hastanın durumu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olması sağlanır.
Hasar görmüş olan böbreklerin ve kirlenen kanın dışarıya atılma durumu mümkündür. Atıklar kan içinde birikirler ve kısa süre sonra kişiye zarar vermiş olur. Sadece bununla da sınırlı kalmaz. Aynı zamanda vücudun zarar görmesi ve ciddi sorunların beraberinde gelmesine sebebiyet verir.
Doktorun şüphesi üzerine test gerçekleştirilmiş olur. İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonun kişiye zarar verme durumu yüksek olduğu için mutlaka gerekli olan tedavinin uygulanmış olması gerekiyor.
Hastada meydana gelen hastaların durduk yere çıkmadığını hepimiz biliyoruz. Burada meydana gelen idrar yolu enfeksiyonları böbreklere zarar vermeye başlar. Zarar gören böbrekler vücudun diğer organlarını ve sistemini etkileyerek; hasar vermeye başlar. Ortaya çıkan hasarın tedavi edilememesi durumunda ciddi hastalıklarında beraberinde gelmesine sebebiyet verir.
Kısa süre içinde bir hekimden yardım alınması büyük önem arz eder. Doktor isteği üzerine mikroalbumin testi yapılır. Test sonuçları, doktor tarafından değerlendirilir. Bu sayede böbrekler hakkında daha fazla bilgiye sahip olması sağlanır.
Hastanın testi gerçekleştirebilmesi için mutlaka 24 saatlik süreçte idrar numunelerinin toplanmış olması gerekiyor. Toplanan idrar numunelerinin kısa süre içinde laboratuvar ortamına teslim edilmiş olması gerekiyor. Numunelerin üzerine mutlaka saat belirtilmelidir. Aynı zamanda buzdolabında bekletilmesi de oldukça önemlidir.
Böbreklerde görülen sorunların tespit edilebilir olması için mikroalbumin testi yapılmış olması gerekir. Bu test sayesinde aynı zamanda diyabet ve hipertansiyonda erken tanı ve tedavinin uygulanmasında rol oynar. Erken dönemde fark edilen sorunun tedavisi daha kısa sürede gerçekleştirilir.
Yiyecekler ve içecekler her zaman için değerlerin değişkenlik göstermesine sebep olur. Fakat burada 24 saatlik idrar numunelerinin toplanması gerektiği için aç karnına zorunluluğu yoktur.
Numuneler için açlık, tokluk aramaksızın doğru şekilde toplanmış olması gerekiyor. Elde edilen sonuçları anormal çıkmasıyla birlikte albüminin değeri yüksek çıktığı anlamına gelir. Bu gibi durumlarda doktor tarafından tedavi sürecine başlanmış olur.
Hastaya yapılan mikroalbumin testi daha sağlıklı ve doğru sonuç verebilmesi adına mutlaka idrar numunelerinin düzenli toplanmış olması gerekir. Ayrıca numunelerin üzerinde alındığı saatin yazılması daha uygun olacaktır.
Buzdolabında bekletip 24 saatin sonunda laboratuvar ortamına teslim edilmelidir. Alınacak olan sonuçların rapor edilme süresi hastaneden hastaneye değişkenlik gösterir. Fakat burada ortalama bir aralık vermek gerekirse 24 içerisinde çıkabilir. Hızlı sonuç almak isteyenlerin ise bunu özel hastanede gerçekleştirmesinde fayda olacaktır.
Gerçekleştirilmiş olan testlerin değerleri hastadan hastaya değişkenlik gösterir. Bazen değerin üstünde bazen ise değerin altında çıkabiliyor. Bu gibi durumlarda doktor tanıyı koyduktan sonra tedavi sürecini başlatır. Tedavi sürecinde mikroalbumin değerinin dengelenmesi sağlanır.
Bu sebepten dolayı böbrek hastalığı ve diyabet hastalığı olan bireylerin düzenli bir şekilde bu testi yaptırmış olmaları gerekir. Herhangi bir anormallik ile karşı karşıya kalındığında erken dönemde müdahale edilmiş olur. 24 saatlik süre sonunda <30 mg/gün, spot idrarda; <30 mg/g, bir gecelik olan idrarda ise; <20 mg/gün keratinin olmuş olması gerekir.
Günümüz şartlarında pek çok hastalığın teşhisini koyabilmek adına testlerden yardım alınır. Test yardımı ile daha kesin ve doğru teşhis konulması mümkündür. Hasta kendinde fark etmiş olduğu anormal durum sonrasında zaman kaybetmeden doktora başvurması gerekir.
Çünkü böbrekler, vücut için önemli ve hayati önem taşıyan organlardır. Galen Laboratuvar firması olarak sizlere en iyi testlerin hizmetini sunuyoruz. Mikroalbumin testi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.