Pelvik ultrason, ultrasonografi alanında en fazla kullanılan yöntemlerden birisidir. Oldukça sık tercih ediliyor. Kadınlarda uygulanan görüntüleme yöntemlerinden birisidir.
Rahim ve yumurtalıkları izlemek için kullanılabilir. Aynı zamanda rahim ağzı, mesane, fallop topları için inceleme yapılması konusunda da kullanılması mümkündür.
Rahim hastalıkları, kadınlarda zaman zaman görülebilen önemli hastalıklar arasında yer alır. Bu sağlık sorunlarının erken bir şekilde tespit edilebilmesi için ultrason gerekebilir.
Belirtmek gerekir ki bu yöntemde hiç ağrı ya da acı yaşamazsınız ve kolayca erken tanı konulması imkânına sahip olabilirsiniz. Pelvik ultrason yöntemi ile doğru tanı koymak ve hastalıkların kısa sürede tedavi edilmesini sağlamak amaçlanır.
Organlar incelenirken hem kan akışının izlenmesi hem de kan akış hızının ölçülmesi amacıyla kullanılabilir. Kadınlar hangi yaşta olursa olsun işlem yaptırabilir.
Çünkü işlemin sağlığa bir zararı ya da yan etkisi bulunmuyor. Belirtilen sağlık sorunlarının tespit edilmesinde ya da kadınlarda sağlık durumunun kontrol edilmesinde tercih edilebilecek görüntüleme yöntemlerinin başında gelir.
Kadın üreme organlarını incelemek için kullanılan görüntüleme yöntemi, pelvik ultrasonografi işlemidir. Günümüzde oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor.
Üreme organlarında detaylı inceleme imkânı sunar. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen işlemlerden birisidir ve girişimsel bir uygulama değildir. Yani hastaya anestezi uygulanmasına da gerek olmaz.
Rahim ve rahim ağzı bu yöntem ile detaylı bir şekilde görüntülenir. Aynı zamanda mesane, fallop tüpleri, yumurtalıklar da görüntüleniyor. İşlem kapsamında elde edilen görüntüler, kadınlarda üreme organlarıyla ilgili herhangi bir hastalık olup olmadığını gösterir.
Rahim kanseri, pelvik ağrı problemleri, adet sorunları ve adet dışı kanamalar, yumurtalık kanseri gibi durumları tespit etmek için kullanılıyor. Aynı zamanda miyomlar ve yumurta kistlerinin değerlendirilmesinde rol oynar.
Başta rahim kanseri olmak üzere kadın üreme organlarıyla ilgili hastalıklar günümüzde sık görülebiliyor. Kadınların üreme organlarında nasıl bir hastalık ya da sağlık sorunu olduğunu tespit etmek için pelvik ultrason yöntemi kullanılır.
Kadınlarda her yaş grubu için uygulanması mümkün olan bir yöntemdir. Pelvik kitleler, mesane taşları, miyom, mesane tümörleri ve kanserlerin tespit edilmesinde önemli rol oynar.
En doğru şekilde tanı konulabilmesi için ideal yöntem olarak gösterilebilir. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında sorunsuz bir şekilde yerine getiriliyor.
Kadınlarda düzensiz adet görülmesi ya da adet olmadan kanama meydana gelmesi durumunda araştırma amacıyla kullanılır Aynı zamanda rahim içi duvarını ve yumurtalıkların görüntülerinin elde edilmesi için tercih edilir.
Pelvik ultrasonografi yöntemi girişimsel bir uygulama değildir. İşlem sırasında hasta rahattır ve herhangi bir acı olmadan görüntüleme yapılır. Anestezi uygulamasına gerek olmadan uygulanır ve uygulama kapsamında ultrason probu kullanılır. Bu probun hastanın karnına gezdirilmesi ile görüntüler elde edilir.
Kullanılan ultrasonografi cihazı ses dalgaları kullanarak işlem yapar. Hastalardan beklenen sedyeye sırt üstü uzanması ve hareket etmemesidir. Pelvik ultrason işleminde herhangi bir risk ya da zarar meydana gelmesi söz konusu değildir.
Cihazın daha rahat bir şekilde hareket etmesi için özel bir jel sürülüyor. Ultrason yönteminin tercih edilmesinin nedeni hem rahmin hem de yumurtalıkların herhangi bir şekilde zarar görmemesidir.
Ultrason yöntemleri pek çok amaçla yaygın bir şekilde kullanılır. Radyasyon kullanılmaması bu işlemi güvenli bir hale getirir. Yöntemde radyasyon değil ses dalgaları kullanılır ve bu dalgalar son derece güvenlidir.
Rahimdeki hastalıklar ve yumurtalık problemleri bu sayede tespit edilebilir. İşlem karın bölgesinden yapılıyor ve öncesinde bir hazırlık yapılmasına gerek duyulmuyor. Eğer üreme sistemi değerlendirilecek ise idrar hissine ihtiyaç duyulabiliyor.
Bununla birlikte aç ya da tok olma gibi bir gereklilik bulunmaz. İşlem yapılacak ise mesanenin aşırı dolu olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde görüntü kalitesine olumsuz etki edebilir.
Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında pelvik ultrason yapılacak ise hastaların öncesinde doktorla konuşması ve gerekli talimatları dinlemesi gerekir. Doktor tarafından söylenenlere uyulması hem net hem de doğru sonuçlar elde edilmesini sağlar.
Kadın üreme organlarının görüntülenmesi gerektiğinde ultrason yöntemlerine başvurulur. Bu yöntemde hastalar hiçbir şekilde ağrı hissetmez.
Eğer kadınların üreme organında herhangi bir sağlık sorunu ya da hastalık varsa hem tanı hem de tedavi için pelvik ultrason yapılır. İşlem sırasında radyasyon açığa çıkmaz ve bu sayede de gönül rahatlığı ile kullanılabiliyor. Gebelik dönemlerinde kullanılması da mümkündür.
Bu dönemde fetüs gelişimini takip etmek adına ya da fiziksel özellikleri incelemek için kullanılabilir. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında görüntüleme sonuçları yaklaşık 15 dakikada çıkar.
Yani hem uygulanması hem de sonuçların çıkması son derece hızlıdır. Eğer sonuçlarda anormal bir durum varsa uzman doktorlar tarafından en uygun tedavi yöntemleri belirlenir ve kısa sürede uygulamaya başlanır.
Ultrason görüntüleme yöntemleri birçok farklı sağlık kurumu tarafından gerçekleştiriliyor. Sağlık kurumlarına bağlı olarak işlemin fiyatları değişkendir. Özel ve devlet kurumlarında fiyatlar arasında fark vardır.
Aynı zamanda hangi amaçla görüntüleme yapılacağı da fiyatı etkiler. Yani işlemin kapsamına bağlı olarak fiyat aralıkları değişir. Galenlab laboratuvar hizmetleri sitesinde fiyatlar ve işlem hakkında detaylı bilgiler bulunuyor.
Kadınlar birçok rahatsızlık için pelvik ultrason işlemini kullanabilir. Pelvik ultrason fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.