Mr kolanjiyografi, radyoloji görüntüleme teknikleri kapsamında yapılan işlemlerden birisidir. Bu yöntemde safra ve pankreas yolları görüntülenir. Aynı zamanda safra kesesinin görüntülenmesinde de kullanılan bir yöntemdir. İşlemin genel olarak kısa sürdüğünü söylemek mümkündür.
Hastalıklara erken tanı koymak amacıyla yapılır ve bu sayede tedavinin de erken başlamasını sağlar. Böylece iyileşme süreci daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Detaylı bir şekilde çekim yapılabilmesi için kontrast madde kullanılır.
MR kolanjiyografi yönteminde radyasyon kullanılmıyor. Yani sağlık açısından önemli riskler taşımaz ve uygulanması sorunlara neden olmaz. Diğer birçok yönteme göre daha avantajlı olduğu söylenebilir.
Çekim işlemi uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Bu sayede de daha doğru ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Aynı zamanda daha hızlı olması da sağlanır. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında yapılabilen bu işlem, radyasyon ve ışın barındırmaması ile ön plana çıkıyor.
Organların değerlendirmesi anatomik yapı çerçevesinde yapılır. İşlem sırasında hem konforlu hem de rahat hissedilir. Yani rahatsızlık veren bir görüntüleme tekniği değildir.
Kolanjiyografi görüntüleme tekniğinde standart MR cihazı kullanılıyor. Kısa sürede yapılabilen oldukça kolay bir işlemdir. Safra ve safra yollarında meydana gelen sorunların tespit ve tedavisinde önemli rol oynar. Aynı zamanda safra ve pankreas kanallarında hastalık olması durumunda buna tanı koymayı da sağlar. Detaylı görüntüleme imkânı sunan yöntemde hastalar kendilerini konforlu hisseder.
MR kolanjiyografi işleminde anestezi yapılmasına gerek yoktur ama hastanın isteği doğrultusunda sakinleştirici verilme imkânı vardır. Damardan kontrast madde verilmesi sayesinde daha net görüntüler elde edilir. Uzman hekimler kontrast madde konusunda karar verir.
Hastalara kontrast madde verildikten sonra görüntüleme işlemine başlanır. İşlem sırasında hastalar sırt üstü yatar. Aynı zamanda çekim yapılırken hareketsiz bir şekilde durulmalıdır. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında mr kolanjiyografi işlemi ortalama 15 ila 20 dakika arasında sürer.
Bu işlemin yapılması sadece doktorlar tarafından istendiği takdirde olur. Rutin olarak yapılabilen bir işlem değildir. En temel yapılma amacı hastalıklar için eken tedavi olanağı sağlanmasıdır. Çekimden sonra ise müşahede gerekmez. Hasta günlük hayatına hemen dönüş yapabilir.
Safra kesesinin ve yollarının net görüntülerinin elde edilebilmesi için görüntüleme tekniklerine ihtiyaç duyulur. Kolanjiyografi bu amaçla yapılır. Bu işlem ile detaylı görüntüler elde edilir ve değerlendirme yapılır. Girişimsel bir işlem olmaması sayesinde rahat ve kolay bir işlemdir.
Hasta kendini konforlu hisseder ve çekim sırasında rahatsızlık yaşanmaz. Eğer hasta tedirginse bu durumda isteğe bağlı olarak sakinleştirici yapılabilir. Ancak belirtmek gerekir ki anestezi yapılmaz.
Metal eşyalar görüntülerde bozulma meydana gelmesine neden olabiliyor. Bu sebeple hastanın işlem sırasında herhangi bir metal eşyayı üzerinde taşımaması gerekir. Radyasyon içermeyen MR kolanjiyografi hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kullanılabilir.
Safra yollarında, kesesinde ya da pankreas kanallarında herhangi bir sorun veya belirti olması durumunda yapılan bir işlemdir. Galenlab laboratuvar hizmetleri sitesinde işlemin nasıl yapıldığına dair detaylı bilgiler yer alıyor. Siteden randevu alarak çekim yaptırılabilir.
Görüntüleme sonrasında sonuçlar kısa sürede elde edilir ve uzman doktor tarafından değerlendirilir. Daha sonra hastalık varsa tanısı koyulduktan sonra tedaviye başlanır. Bu yöntemde en önemli konulardan birisi detaylı ve net görüntüler için çekim işleminin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğidir.
MR görüntüleme teknikleri radyoloji görüntüleme yöntemlerinden birisi olarak ön plana çıkar. Bu yöntemde standart MR cihazı kullanılıyor. Görüntüleme kapsamında vücudun içyapısı hakkında detaylı bilgiler elde edilir ve incelenmek istenen bölge değerlendirilir.
Safra kanalları ve kesesi, pankreas kanalları için detaylı görüntüler elde edilmesi sağlanır. İşlem sırasında herhangi bir acı söz konusu olmaz. Hastalar için rahatlatıcı bir durumdur.
Nasıl bir sağlık sorununa sahip olunduğuna bağlı olarak çekim süresi değişkenlik gösterebilir. Hareketsiz bir şekilde durmak ise işlemin önemli unsurları arasındadır. Hareket etmek görüntüyü bozar.
Hastalarda kontrast madde kullanımı daha net görüntüler elde etme konusunda faydalı olur. Gerekli görülmesi halinde iğne kullanılarak damardan kontrast madde verilebilir. Aynı zamanda bilinmelidir ki çekim sırasında birkaç saniye nefes tutulması gerekebilir.
Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında kolay bir şekilde MR kolanjiyografi yaptırılması mümkündür. Bu sayede detaylı inceleme yapma imkânı ortaya çıkar. Hastada safra tümörü, safra taşı, pankreas sorunları, safra veya pankreas kanalı tıkanıklıkları gibi durumlar varsa erken tedavi sağlanabilir.
Görüntüleme teknikleri birçok farklı sağlık kurumunda uygulanır. Devlet ve özel hastaneler, sağlık merkezleri, özel klinikler gibi kurumlarda çekim yapılabilir. Bu sayede hastalıkların erken teşhis ve tedavisi mümkündür.
Safra ve pankreas kanalı sorunlarında büyük öneme sahip olan bir yöntemdir. Çekim yapılmasına uzman doktorlar karar verir ve gerekli görülmesi halinde istenir. Yöntemde radyasyon yoktur ve bu nedenle gerekli olduğu takdirde sıklıkla tercih edilir.
Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında uygulanan görüntüleme işlemlerinden birisidir. Fiyatlar, çeşitli unsurlarla bağlantılı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu noktada belirtmek gerekir ki hangi hastalık için ya da hangi bölge için işlem yapılıyor ise ona göre fiyat belirlenir.
Ancak genel olarak diğer birçok yönteme göre uygun maliyetlidir. Uygun MR kolanjiyografi fiyatları ile görüntüleme yapılabilir. Mr kolanjiyografi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.