Tiroid Ultrasonu

Tiroid Ultrasonu Nedir?

Tiroid ultrasonu ile tiroid bezleri için inceleme işlemi yapılır. Bu bezler soluk borusunun her iki yanında bulunuyor. Görüntüleme kapsamında detaylı olarak inceleme yapma imkânı oluyor. İç organların görüntülenmesi için ultrason teknikleri her geçen gün daha yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Tiroid bezinin görüntülenmesi için de kullanılıyor. Eğer tiroid bezinde yumru, nodül ya da guatr hastalığından kaynaklı sorunlar varsa bu yönteme başvurulması gerekebilir. Mevcut durumları değerlendirmek ve hastalıklara tanı koymak amacıyla bu görüntüleme tekniğinden yararlanılır.

Tiroid Ultrasonu Nasıl Çekilir?

Ultrason çekimleri yüzeysel bir şekilde gerçekleştirilir. Yöntemde herhangi bir girişimsel işlem bulunmuyor. Vücudun her bölgesinde ultrason yöntemi kullanılabiliyor. Bu doğrultuda tiroid ultrasonu da fazlasıyla kullanılan bir işlemdir.

Hasta yatar pozisyonda iken ultrason probu kullanılarak görüntü elde edilir. Boyun bölgesine özel jel sürüldükten sonra bu prob kullanılır. Probun boyun üzerinde gezdirilmesi ile tiroid bezinin görüntüleri elde edilir ve daha sonra doktor tarafından kontrol edilir. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında bu işlem profesyonel bir şekilde yapılıyor.

Tiroid Ultrasonu Nasıl Yapılır?

Ultrason yöntemi vücudun birçok bölgesinde yaygın olarak kullanılıyor. Bu bölgelerden birisi de tiroid bezidir. Tiroid bezlerinin görüntülenmesi için sık tercih edilir. Hasta uzanır pozisyonda beklerken görüntüleme yapılır. Girişimsel ya da cerrahi bir işleme gerek yoktur.

Hastanın boyun bölgesine jel sürüldükten sonra probun gezdirilmesi ile istenilen görüntüler elde ediliyor. Gezdirme işlemi ile görüntüler bilgisayar ekranına aktarılır. Görüntülerin incelenmesi ile uzman doktorlar tarafından değerlendirme yapılır. Radyasyon kullanılmayan son derece güvenilir bir işlem olarak ön plana çıkar.

Tiroid Ultrasonu Ne Zaman Yapılır?

İnsan vücudunda bulunan bezler, farklı görevleri üstlenerek önemli rol oynar. Tiroid bezleri de endokrin sistem bezleri içerisinde bulunan ve son derece önemli olan bezlerdir. Bu bezlerde herhangi bir sağlık sorunu ya da hastalık meydana gelmesi durumunda insanları kötü etkiler.

İlginizi Çekebilir  Orbita (GÖZ) MR

Aynı zamanda erken tespit edilmez ve tedavi sağlanmazsa daha ciddi rahatsızlıklar oluşabilir. Guatr hastalıklarında, iyi ya da kötü huylu hastalıkların tespitinde, boyundaki şişlik ve ağrılarda Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında yapılır. Tiroid ultrasonu bu durumlarda uygulanan bir işlemdir.

Tiroid Ultrasonu Kaç Dakika Sürer?

Ultrason işlemleri genel olarak hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilir. En temel özelliklerinden bir tanesi invaziv olmamasıdır. İşlemde anestezik madde kullanılmasına gerek olmaz. Ortalama 15 ila 20 dakika arasında bir sürede görüntüleme tamamlanır. Ancak belirtmek gerekir ki hangi bölgeye ve ne amaçla çekim yapılacağına göre bu sürenin değişmesi mümkündür. Hasta kendini rahatsız hissetmeden konforlu bir şekilde görüntü alınır.

Tiroid Ultrasonu Aç Karnına mı Çekilir?

İnsan vücudunun pek çok bölgesinde ultrason yöntemlerinin kullanılma imkanı vardır. Tiroid bezleri, her insanda bulunan iç salgı bezlerindendir. Bu bezlerin görüntülenebilmesi için ultrason çekilir ve kolayca inceleme yapılır.

İncelemenin alanında uzman doktorlar tarafından yapılması gerekir. İnsanların en fazla merak ettiği konulardan birisi işlemin aç mı tok mu yapılacağıdır. İşlem ister aç ister tok karna yapılabiliyor. Bu konuyla alakalı bir zorunluluk bulunmuyor. Tüm yaşlarda bu işlemin yapılması mümkündür.

Tiroid Ultrasonu Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar?

Tiroid beziyle ilgili herhangi bir sorun olması ya da sorun şüphesi olması durumunda detaylı inceleme yapılması için ultrason gerekir. Ağrı veya acı meydana gelmeden kolay bir şekilde işlem yapılır. Yumru ya da nodül varsa teşhis edilmesi için işlem yapılır.

Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında aynı zamanda şişlik ve ağrılar da teşhis edilir. Tiroid ultrasonu sonuçları ise çok kısa sürede çıkar ve uzman doktorlara iletilir. Diğer birçok görüntüleme yöntemi ile kıyaslandığında daha kısa sürede sonuç sunar.

İlginizi Çekebilir  Herniografi (Fıtık) Filmi

Tiroid Ultrasonu Hangi Bölümde Çekilir?

İç salgı bezleri arasında bulunan tiroid bezleri, ultrason yöntemi kullanılarak gerekli görülmesi halinde incelenir. Hastanelerde yer alan endokrin bölümü, tiroid ultrasonu çekilmesi için kullanılan bölümdür.

Galenlab laboratuvar hizmetleri aracılığıyla bu bölümde işlem yapılabilir. Özellikle guatr hastaları bu görüntüleme yöntemini çok sık kullanır. Uzman doktorlar tarafından muayene yapıldıktan sonra gerekli görülürse belirtilen bölüme yönlendirme yapılır. Hastadaki rahatsızlıklar neticesinde ultrason yöntemi kullanılır ve detaylı görüntüler yardımıyla erken tanı konulabilir.

Tiroid Ultrasonu Çeken Yerler

Ultrason çektirmek isteyen kişiler bu işlemi nerede yaptırabileceklerini merak ediyor. Günümüzde pek çok sağlık kuruluşu, ultrason görüntüleme yöntemleri ile hizmet veriyor. Hem özel hastaneler hem de devlet hastaneleri bu hizmetleri sağlar.

Aynı zamanda sağlık ve görüntüleme merkezleri de bu işlemin yapılmasını sağlayarak hizmet veriyor. Tiroid ultrasonu çektirmek isteyen kişiler için bu hizmeti sunan farklı sağlık kurumları bulunuyor. Kişinin tiroid bezlerindeki sorunların erken tespit edilmesi için bu işlemin yapılması gerekir. Erken tespit sayesinde tedavi de erken başlar ve iyileşme süreci daha kolay olur.

Tiroid Ultrasonu Fiyatları 2024

Sağlık sorunlarını tespit etmek amacıyla kullanılan birçok görüntüleme tekniği bulunuyor. Ultrason görüntüleme teknikleri ise bu alanda uygun fiyatları ile sık kullanılır. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında tiroid bezleri için ultrason çekimi yapılıyor.

İşlemin fiyatları ise tam olarak ne amaçla yapıldığına ve kişilerin hastalıklarına göre değişkenlik gösterebilir. Farklı sağlık kuruluşları bu alanda farklı fiyatlandırmalara yapabiliyor.

Tiroid bezi hastalıklarında tanı ve tedavi için tiroid ultrasonu çekilmelidir. Tiroid ultrasonu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.