Yüzeyel organ ultrasonografisi, ultrason görüntüleme çeşitleri arasından günümüzde yaygın olarak kullanılan bir işlemdir. Bu yöntem vücudun herhangi bir bölgesi için uygulanabiliyor. Vücutta sertlik ya da şişlik meydana gelmesi durumunda sık kullanılır.
En fazla kullanıldığı vücut bölgeleri arasında ise omuz, diz, ayak ve omurga yer alıyor. Bu bölgelerde kullanımına oldukça fazla rastlanır. Vücudun genellikle düz yapıdaki bölgeleri için ya da buralardaki organlar için tercih edilir.
Yüzeyel organ ultrasonografisi sayesinde bunlar ve benzeri bölgelerin net ve detaylı görüntülerinin elde edilmesi sağlanıyor. Acil inceleme gerektiği takdirde ilk başvurulan yöntemlerden birisi olarak ön plana çıkıyor.
Radyasyon ya da X ışını kullanılmadan yapılması sayesinde de insanlarda sağlık açısından risk meydana getirmez. Sadece yetişkinlerde değil çocuklarda kullanım için de uygun olan bir işlemdir. Ağrısız bir şekilde yapılan görüntüleme sayesinde hastalıklar erkenden tespit edilir.
Yüzeyel ultrason, yapılırken standart ultrason cihazı kullanılır ve işlem öncesinde herhangi bir hazırlık yapılmasına ihtiyaç yoktur. Yani son derece kolay ve kullanışlı bir işlem olarak ön plana çıkıyor. Farklı bölgelerin görüntülerinin alınmasında bu yöntem kullanılabilir.
Bölgeye göre hastanın farklı pozisyonlarda durması ya da yatması gerekebiliyor. Bu pozisyonlar uzman doktor tarafından hastaya aktarılır. Yüzeyel organ ultrasonografisi yönteminde görüntülenmek istenen bölgeye jel sürülür.
Ultrason jeli olarak adlandırılan bu bölge daha net görüntüler elde edilmesi ve probun daha rahat hareket ettirilmesi konusunda yardımcı oluyor.
Jel sürülen alanda prob gezdirilmesi ile istenilen görüntülere ulaşılır. Eğer karın bölgesinde üzerinde çekim yapılacak ise işlemin aç karnına yapılması gerekiyor. Aynı zamanda hastaların idrara sıkışık olması da gerekebilir.
Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında bu işlem gerçekleştirilerek hastalıklara erken tanı ve tedavi sağlanıyor. Çekim yapılacak olan bölgeye göre işlemin süresi değişkenlik gösterebilir.
Ancak genel olarak 15 ila 30 dakika arasında bir süre söz konusudur ve işlem hızlı bir şekilde yapılır. Bütün yaş gruplarında gönül rahatlığı ile uygulanması mümkündür.
Şişlik ve ağrı durumunda en fazla kullanılan görüntüleme yöntemi ultrasondur. Yüzeyel ultrason yöntemi ile vücudun farklı bölgelerinde meydana gelen şişlikler incelenebilir.
Düz yapıdaki organlarda sorun gelmesi durumunda da bu yöntem kullanılır. Organlardaki belirtiler, sağlık sorunları ya da hastalıklar için son derece kullanışlı bir işlemdir. Hastalıklara tanı koyma amacıyla ilk uygulanan işlemlerden birisidir.
Hamile ya da çocuk fark etmeksizin herkes tarafından gönül rahatlığı ile uygulanabilir. Bu sayede de güvenilir görüntüleme yöntemlerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen bu yöntemde radyasyon ya da X ışını yer almaz.
Vücutta şişlik, beze, kist ya da lezyon meydana gelirse bu durumlara sahip olan kişilere uygulanır. Yüzeyel organ ultrasonografisi genel olarak bu kişiler için tercih edilir.
Bunların yanı sıra hastada yumuşak doku hasarı varsa yine uygulama yapmak gerekir. Kronik hastalık sahiplerinde hastalığın durumunu ya da takibini yapmak amacıyla kullanılan yöntemlerden de birisidir.
Ultrason yöntemleri pek çok amaçla kullanılıyor. Bu doğrultuda en fazla kullanıldığı alanlardan birisi gebeliktir. Hem anne hem de bebek için sık tercih edilen bir görüntüleme yoludur. Düz yapıda olan organların ve vücut bölgelerinin görüntülenmesinde yüzeyel organ ultrasonu yönteminden yararlanılıyor.
İşlemin ne zaman uygulanacağına uzman doktorlar karar verir. Hem sağlık sorunlarının tespit edilmesinde hem de mevcut hastalıkların izlenmesinde uygulanır.
Hasarlı bir bölge varsa net görüntüler elde etmek için ultrason çekilir. Sağlık durumunu kontrol etmek amacıyla genel olarak yapılan tarama ve testler kapsamında da ultrason çekilebilir.
Yüzeyel ultrason bu alanda oldukça yaygın tercih ediliyor. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında uzman doktorlar tarafından uygulanan bir yöntemdir. Vücudun hangi bölgesinde çekim yapılacağı doğrultusunda uygulama zamanı ve işlem süresi değişkenlik gösterebilir.
İşlem öncesinde hastaların özel olarak yapması gereken bir hazırlık bulunmaz. Böyle bir gereklilik olması durumunda uzman doktorlar tarafından hastaya bilgi verilir.
Sağlık sorunlarına tanı koymak amacıyla kullanılan görüntüleme yöntemleri arasında ultrason yöntemleri en fazla kullanılanlardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Birçok hasta tarafından en fazla merak edilen şey işlemin ne kadar süreceğidir.
Yüzeyel organ ultrasonografisi vücudun pek çok bölgesi için uygulanması mümkün olan bir işlemdir. Aynı zamanda farklı organların incelenmesinde de rolü büyüktür.
Hangi bölgenin ya da organın inceleneceğine bağlı olarak işlem için gerekli olan süre değişir. Ancak genel olarak belirtmek gerekir ki hangi bölge olursa olsun kısa sürede görüntüleme yapılır. Ortalama olarak bir süre verilmek gerekirse 15 ila 30 dakika arasında değiştiği söylenebilir.
Pratik bir işlem olarak hastalar acı ya da ağrı hissetmeden son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Galenlab laboratuvar hizmetleri vücut sorunları çok kısa sürede tespit ve tedavi ediliyor.
Ultrason işlemlerinde fiyatlar çeşitli unsurlar doğrultusunda değişir. Ne kadar kapsamlı bir görüntüleme yapılacağı fiyatlara en fazla etki eden unsurların başında gelir. Hangi bölge veya organın görüntüleneceği de bu konuda etkilidir.
Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında her hastaya hitap eden fiyatlar ile yüzeyel organ ultrasonografisi çekilebilir. Yüzeyel organ ultrasonografisi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.