Transfontanel Ultrason

Transfontanel Ultrason Nedir?

Transfontanel ultrason, beynin görüntülenmesinde kullanılan yöntemdir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte görüntüleme teknikleri de gelişmiş ve daha yararlı hale gelmiştir. Artık daha net ve doğru görüntüler elde ediliyor ve hastalıklara daha kolay bir şekilde tanı koyuluyor.

Beyin, insan vücudundaki en önemli ve hayati organların başında gelir. Beynin ve beyin içinin görüntülenmesi için ultrason yönteminden yararlanılıyor. Radyolojik görüntüleme yöntemleri kapsamında yapılan bu işlem oldukça güvenlidir. Beynin incelenmesinde ve sağlık sorunlarına tanı konmasında önemli rol oynuyor.

Transkranial / transfontanel ultrason, gerekli görüldüğü durumlarda bebeklerde sık uygulanan bir yöntemdir. Beynin görüntülenmesi için ne radyasyon ne de X ışını kullanılır. Yani güvenli ve rahat bir işlemdir.

Aynı zamanda bebeklerin işlem sırasında acı yaşaması gibi bir durum da yoktur. Bebeğin beyninde bir sorun, travma, risk varsa bu sayede tespit edilir. Yumuşak dokuların detaylı görüntülerinin alınması sağlanır.

Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında beyindeki ventriküller incelenir. Beyne kan akışı olmazsa ya da doğumda sorunlar yaşanırsa uygulanması ve teşhis için kullanılması mümkündür.

Tanı ve tedavi amaçlı kullanılan görüntüleme yöntemleri arasında ultrason, en fazla kullanılanlardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Vücudun her yerinde birçok organ için kullanılması mümkün olan bir yöntemdir. Bebekler için yapılan uygulamalardan birisi olarak transfontanel ultrason yöntemi kullanılabilir.

Bebekler doğduktan sonra bu yöntemin kullanılması gerekir. Böylece beyin ve beyin içi incelenerek eğer bir hastalık varsa tespit edilir. Daha sonra ise bu hastalığın tespit edilmesi için en kısa sürede bebeğe uygun tedavi belirlenir. Yeni doğmuş bebeklerde bu uygulamanın yapılması oldukça faydalı ve gerekli bir işlemdir.

Galenlab laboratuvar hizmetleri ile bebeklerin beyni detaylı bir şekilde incelenebilir. Erken doğum olduğu takdirde beyin yapısındaki gelişmeyi öğrenmek için kullanılır.

İlginizi Çekebilir  Skrotal Ultrasonografi

Transfontanel ultrason için X ışını veya radyasyon kullanımı yapılmaz. Bu sayede de bebekler için herhangi bir risk ortaya çıkarmaz. Eğer bebekte beyin kanaması riski bulunuyorsa bu riskin takibi amacıyla da kullanılır. Bebeklerin konforlu olması için kullanılabilecek bir yoldur.

Transfontanel Ultrasonu Nasıl Çekilir?

Ultrason teknikleri oldukça sık kullanılan gelişmiş yöntemlerdir. Özellikle gebelikte her zaman uygulanan bir yöntemdir. Bunun yanı sıra gebelikten sonra yeni doğan bebekler için kullanımı da yaygındır. Görüntüleme öncesinde herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. Bebeğin beyninin ve beyin içinin incelenmesinde etkili bir yöntemdir.

İşlem sırasında bebeğin göğsünün altına bir yastık konulur. Bebek bu sayede daha rahat bir şekilde yüz üstü durabilir. Aynı zamanda hiç acı hissedilmediği için de anestezi uygulanmasına gerek yoktur.

Görüntüleme işlemi fontanel kemik üzerinden gerçekleştirilir. Daha sonra ise elde edilen görüntüler bilgisayar ekranında izlenir. Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında transfontanel ultrason çekimi bu şekilde yapılır.

Bebekler prematüre doğduğu takdirde beyin kanaması ihtimali olduğu için bu yöntemin uygulanması gerekir. Bebek oksijensiz kaldığı takdirde beyin hasarları meydana gelmesi olasıdır. Bu beyin hasarının hem tespiti hem de erken tedavisi için ultrason çok önemli bir işlemdir. Belirtilen bu ultrason işlemi 18 aylık olana kadar kolay bir şekilde yapılabilir.

Transfontanel Ultrasonu Kim Yapmalı?

Yeni doğan bebekler hassas olduğu için bütün görüntüleme işlemleri kullanılamaz. Bu nedenle bebeklerde ultrason yöntemi tercih ediliyor. Beyin yapısını ve içini incelemek amacıyla kullanılan bu yöntem son derece güvenlidir ve herhangi bir risk ya da zararı yoktur.

18 aydan küçük olan her bebek için transfontanel ultrason yöntemini uygulamak mümkündür. Eğer bebek prematüre doğmuş ise ventrikül içi kanamalar daha fazla meydana gelir. Bu durum için ultrason çekilmesi yaygındır. Bu kanamalar genel olarak doğumdan sonra 3. ya da 4. gün gerçekleşir.

İlginizi Çekebilir  3 Tesla MR

Galenlab laboratuvar hizmetleri kapsamında bu işlem alanında uzman doktorlar tarafından yapılır. Yeni doğan bebeklerde vücut yapısı daha farklı olur. Bu yüzden işlemin alanında uzman bir doktor tarafından yapılması gerekir.

Bebekler üzerinde uygulandığı için hassas bir şekilde hareket edilmelidir. Diğer görüntüleme yöntemleri ile kıyaslandığı takdirde bebekler için en ideal yol olduğu söylenebilir. Çünkü hem konforlu hem de güvenli bir işlem olarak çok sık uygulanır.

Transfontanel Ultrasonu Kaç Dakika Sürer?

Beyin, bir insanın en önemli organı olarak gösterilebilir. Yeni doğan bebeklerde beynin sağlık durumunu kontrol etmek amacıyla uygulanan işleme ise transfontanel us adı veriliyor. Özellikle erken doğan bebeklerde beyindeki hastalıkların erken tespit edilmesi için uygulanan bir yöntemdir.

Ventrikül içi kanama olarak adlandırılan sağlık sorunu, prematüre bebeklerde görülmesi yaygın olan bir sorundur. Bu durumun hemen tespit edilebilmesi sağlık açısından çok önemlidir. Bu amaçla da ultrason çekimi yapılır.

Yeni doğan bebeklerde uygulanan ultrason işlemi uzman hekimler tarafından yapılır ve genellikle çok kısa sürer. Ortalama 15 ila 20 dakika arasında görüntüleme tamamlanır. Bebeklerde beyin sağlığı için uygulanan hem konforlu hem de başarılı bir işlem olarak ön plana çıkar.

Tedavinin en kısa sürede yapılması bu yöntem sayesinde mümkün oluyor. İşlemin fiyatları da uygun düzeydedir. Bu yüzden her ebeveyn bebeği için bu konuda hizmet alabilir. Galenlab laboratuvar hizmetleri internet sitesinde uygulama detaylarına dair bilgiler bulunuyor.

Yeni doğanlarda beyin incelemesi için transfontanel ultrason işlemi uygulanması çok yararlıdır.

Transfontanel Ultrason Fiyatları 2024

Transfontanel ultrason fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.