RF testi hastalar tarafından yapılan bir test olmakla birlikte bunun ne anlama geldiğini de merak eden kişiler vardır. RF vücutta bulunan bir protein olmasına rağmen zararlıdır ve neden olduğu hasarı tespit etmeye yönelik bir testtir.
RF iyi huylu bir protein gibi görünse de aslında vücuda zararlı bir proteindir. Bağışıklık sistemi güçlü kişilerde radyo frekans görülmez. Ancak bağışıklık sistemi zayıf olanlar radyo frekans proteinleri üretecektir.
Bu protein vücuttaki faydalı antikorları yıpratır ve yok eder. Yani bağışıklık sistemi RF proteini nedeniyle sürekli güç kaybediyor. Vücutta radyo frekansı proteini olup olmadığını ve ne kadar olduğunu belirlemek için bir radyo frekansı testi yapılır.
RF testi bağışıklık ile ilgili olduğu için çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin çökmesi yola ciddi zararlar vermesinin yanı sıra tedavisi zor hastalıklara da neden olacaktır. Bu nedenle radyo frekans testi mutlaka yapılması gereken testlerden biridir.
RF testi yaptırmanın birçok nedeni olsa da kan alınarak yapılan bir testtir. Tüp, hastanın kolundaki arterden alınan kanla doldurulur. Bu test tüplerindeki kan 2 farklı testten geçirilir. Bunlardan ilki aglütinasyon testidir. Bu test, romatoid artriti teşhis etmek için kullanılır. Diğer bir yöntem ise bulanıklık testidir.
Bu, bir lazer ışını kullanılarak insan vücudu üzerinde yapılan bir testtir. İki farklı rf testi olmasının nedeni, RF proteininin hangi yapılarının ışık yaydığını tespit etmektir. Özellikle bu test erken teşhis için çok önemlidir.
Hastalıkları teşhis etmek için iki ana dalda radyo frekans testi yapılır. Testin nasıl yapılacağı uzmanların görüşlerine bağlıdır. Yapılan bazı incelemeler sonucunda RF testi yapılmasına karar verildi. RF testi, ciddi bir risk olduğunda yapılan normal test ve testlerin tam tersidir.
RF testi, belirli hastalıklardan şüphelenildiğinde yapılan bir testtir. Sıklıkla romatizma ve romatoid artrit hastalıklarının teşhisinde kullanılsa da RF testinin çeşitli hastalıkların teşhisi için kullanılması gerekmektedir. Bu test erken teşhis için çok önemlidir.
Bazı hastalık progresyon vakalarında tedavi zorlaşır ve bazen imkansız hale gelir. Bu, bunun olmasını önlemek için ilk gerekli testlerden biridir. Bazı hastalıklar radyofrekans proteinin etkisini artırır.
Bu nedenle bazı hastalıkların tedavisinden önce bağışıklık sistemi güçlendirilerek radyofrekans proteinin vücuda daha fazla zarar vermemesi sağlanır. Karaciğer hastalığı ve kas iltihabı gibi bazı hastalıklar RF değerini artıracaktır. RF testi ile ne kadar artacağını belirleyebilirsiniz.
Bu nedenle hastaya birden fazla RF testi yapılır. Nihai radyo frekansı testi, iyileşme döneminde ve tedavinin sonunda gerçekleştirilir. Test istenilen değere ulaşırsa tedavi sonrası hasta taburcu edilir.
RF testi kan testlerinden biridir ve her kan testinde yapılması gerektiği için aç karnına yapılmalıdır. Testten önce hasta 8 saat içinde herhangi bir yemek yememelidir. Testten önce hastaya bu söylenir. Test genellikle aynı gün değil, ertesi gün veya daha sonra yapılır. Bunun nedeni hastanın gün içerisinde besin tüketmesi ve test randevusunun dolu olmasıdır.
Aynı şekilde hastanede tedavi gören hastalara zaman kontrolü yapılır ve hastanın 8 saat yemek yemediği belirlenerek test yapılır. RF testinin aç karnına yapılmasının nedeni, yenilen gıdaların bağışıklık sistemini etkileyebilmesidir. Bu süre kısa olsa da yemek yedikten sonra yapılan testin değeri farklı olabilir.
Çoğu zaman aç karnına ve tok karnına yapılan RF testinin değerleri arasında büyük fark vardır. Bu farklılıklardan kaçınmak için, boş bir mide durumu aranır. Yediğiniz ve içtiğiniz yiyeceğe bağlı olarak kandaki değer ani değişikliklere neden olabilir.
RF testi bir kan testi olduğu için daha anlaşılır sonuçlar elde etmek için hasta testi aç karnına yapacaktır. Hastanede tedavi görmemiş olsanız bile muayene için hastaneye geldiğinizde en az 8 saat yemek yememelisiniz. Bu sadece yiyecekler için değil, içecekler için de geçerlidir. Bazı içecekler yüksek düzeyde protein içerebilir. Bu nedenle sadece su içmelisiniz.
Sık yapılan testlerden biri olan RF testi için 20 U/ML değerini arayınız. Bu değerden daha düşük olması normaldir. Ancak değerin yüksek olması ciddi bir problemin işaretidir. Örneğin; RF testinin yüksekliği 20 U/ML değerinin iki katı ise hastanın romatizması olduğu anlamına gelebilir. Dolayısıyla her yüksek RF değeri başka bir hastalığın habercisidir.
RF testinde değerin artmasının birden fazla nedeni vardır. Bu nedenler arasında kan kanseri, enfeksiyon, bağışıklık sistemi hastalığı, sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar, karaciğer sirozu, kas hastalığı, hepatit B, dolaşım sistemi hastalığı, akciğer hastalığı ve cüzzam sayılabilir.
Birçok hastalık nedeniyle RF değeri artacaktır. Değer arttıkça hastanın bağışıklık sistemi yavaş yavaş azalmaya başlar. Bunun olmasını önlemek için RF testi son derece önemlidir.
RF testi, özel sağlık kurum ve kliniklerinde, özellikle halk sağlığı kurumlarında yapılan bir testtir. Bu test genellikle tedaviden önce, tedavi sırasında ve sonrasında yapılır. Her sağlık kuruluşu, bu testi hastanın sağlık sigortasına göre farklı bir fiyatla yapmaktadır.
Bu testler sağlık sigortası kapsamındadır ve oldukça ekonomiktir. İster özel ister halka açık olsun, RF testi fiyatı çok düşüktür. Bu nedenle de mutlaka yapılması önerilen bir test olmakla birlikte, sağlıklı sonuçlar alınır. Rf testi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.