IGM Testi

İgM Testi Hakkında Bilgi

İgM testi, antikor tespiti ve vücuttaki antikor seviyesini ölçmek için yapılan tıbbi ve profesyonellik gerektiren bir antikor testidir. Bilimin ve aynı zamanda teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık hastalıkların teşhis ve tedavisinde olduğu gibi antikor tespiti de son derece kolay ve güvenilir hale gelmiştir. Ancak testin yapıldığı ortam koşulları ve testin yapan uzman son derece önemlidir.

İnsan vücudu ve insan sağlığı için özellikle son dönemlerde bulaşıcı hastalıkların artması ile antikor büyük önem taşımaya başlamıştır. Dolayısıyla da tıp dünyasında antikor tespiti ve antikor ölçümüne yönelik IgM testi gibi güvenilir ve son derece basit olan test yöntemler geliştirilmiştir.

IgM Testi Nedir?

Vücutta antikor olup olmadığını ve antikor var ise ne düzeyde olduğunu saptamak için uzmanlar tarafından klinik ortamda yapılan antikor testine IgM testi adı verilir. Bu test ekonomik fiyatlar ile birçok devlet hastanesinde ve özel hastanede yapılabilen bir test yöntemidir. Bağışıklık sisteminin olmazsa olmaz bir parçası olan antikor ölçümünde son derece önemlidir.

Antikor oluşumu, bağışıklık sistemi için neredeyse hayati önem taşır. Enfeksiyon türüne göre bağışıklık sistemi düşebilir. Bu düşme sonucunda da hastada ciddi sağlık problemleri baş gösterir. Bu nedenle de özellikle günümüzde salgın hastalıkların artması ile antikor testi daha fazla önem kazanmıştır.

IgM Testi Sonucu Ne Zaman Çıkar?

Günümüzde tüm illerde uygulanabilir bir test olan igm testi, aynı zamanda mobil test aracı ile de uygulanabilen modern test yöntemidir. Ancak test sonucunu daha hızlı ve güvenilir şekilde almak isteyen hastalar, sağlık merkezlerinde ve hastanelerde yaptırabilir. Özellikle özel sağlık klinik merkezlerinde testin sonuçlarını daha hızlı almak mümkündür.

Hastanın kol damarından kan numunesi alındıktan sonra alınan kan numunesi en kısa sürede laboratuara ulaştırılır. Laboratuar ortamında numune incelenir ve testin yapıldığı andan itibaren 24 saat içerisinde test sonucu çıkar. Uygulaması kolay ve aynı zamanda da hızlı sonuç veren önemli antikor testidir.

İlginizi Çekebilir  TPHA Testi

Antikor Testi Nedir?

Enfeksiyonların tespit edilmesi ve enfeksiyonların tedavi sürecinin kolay ve doğru şekilde takip edilebilmesi için kullanılan testlere antikor testi denir. Geçmişten bu yana tıp alanında yaygın bir şekilde kullanılan antikor testi, devlet ve özel hastanelerinde yapılabildiği gibi aynı zamanda özel kliniklerde de yapılabilen bir test türüdür.

Vücuda giren enfeksiyonların vücudun bağışıklık sistemi üzerinde nasıl bir etki gösterdiği, enfeksiyonların vücutta ne düzeyde antikor oluşturduğunu ölçmek amacı ile de yapılır. Ayrıca enfeksiyonların vücutta nasıl ilerlediği gibi durumları analiz etmek için de kullanılabilen çok yönlü test yöntemidir.

Antikor Testi Nasıl Yapılır?

Antikor testinde kademe ve karmaşık bir yapılış düzeni yoktur. Sade, kolay ve aynı zamanda anlaşılır şekilde uygulanabilen IgM testi, hastaların uygulama sırasında kesinlikle huzursuz olabileceği ya da acı hissedebileceği bir test türü değildir. Bu testler modern testler olması ile birlikte aynı zamanda teknolojik cihazlar ile hastayı tedirgin etmeden yapılan testlerdir.

Test yapımı için öncelikle hastanın kolundan damar yolu açılır ve kan örneği alınır. Daha sonrasında kan örneği testin yapılabilmesi için laboratuar ortamında incelemeye alınır. Antikor testinin yapılışı numune alımı ve testin yapılması olarak iki aşamadan oluşur.

Antikor Testi Tek Başına Tanı İçin Yeterli midir?

Genellikle aksi bir durum olmadığı takdirde antikor testi tek başına tanı için uzmanlar tarafından yeterli görülür. Ancak bazı durumlarda uzman hekim IgM testi yanı sıra diğer antikor testlerinden de faydalanmak isteyebilir. Bu noktada birçok farklı antikor testi modeli kullanılabilir.

Bu test modellerinin her birisi genel olarak iki farklı model olarak uygulanır. Bu modellerden birisi ev tipi uygulamadır. Bu modelde ev ortamında sadece 15 dakika içerisinde ev kiti ile uygulama yapılabilir. Vücuttaki antikor oluşum süreci belirli bir süreç gerektirir. Bu nedenle de vücuda enfeksiyon girişinden hemen sonra yapılan testler doğru sonuçlar vermeyebilir.

İlginizi Çekebilir  ICA Testi

IgM Testi PCR Negatif Sonucuna Güvenilmeli midir?

Birçok kişi IgM testi negatif sonunun güvenilir olup olmadığı konusunda araştırmalar yapıyor. Bu konuda uzmanlar ise endişelerin yersiz olduğu ve eğer test uygun koşullarda yapılmış ise sonucun negatif çıkmasının da gayet doğal sonuç olduğunu açıklamıştır.

Uygun koşullarda ve steril ortamda yapılmayan test sonuçlarının negatif çıkması durumunda güvenilirlikten bahsedilemez. Bu nedenle de testin doğru, steril ve aynı zamanda kurumsal bir kimliği olan sağlık merkezinde yapılması son derece önemlidir. Koşullar ne kadar uygun ve steril olur ise pozitif ve negatif sonuçların güvenilirliği de o denli artar.

Covid-19 PCR Pozitif Sonucunda Ne Yapılmalıdır?

Covid-19 hastalığı günümüzde küresel bir salgın hastalık sorunudur. Ciddi derecede riskli olan bu hastalık virüsünün etkin şekilde tespit edilebilmesi için IgM PCR testi uygulanmalıdır.

Bireyin test sonucunun pozitif çıkması ise kişinin covid-19 virüsüne maruz kaldığını gösterir. Bu noktada hasta kesinlikle panik yapmamalıdır. Aksi takdirde bu hastalığı tetikleyen en büyük etkenler kaygı, stres ve korku duygularıdır.

IgM Testi Fiyatları 2024

Antikor testlerinin fiyatı her sağlık merkezine göre değişebilir. Bu noktada kişinin hem bütçesine uygun hem de en uygun koşullara sahip olan steril sağlık merkezi bulması test sonuçlarının güvenilirliği için son derece önemlidir.

IgM testi fiyatları her sene güncellenerek değişir. İgm testi fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.