Ekokardiyografi kalp hastalarında kullanılan bir tıbbi üründür. Bu cihazlar sayesinde kalp ile ilgili her türlü işlem kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Ses dalgaları sayesinde kalpte her türlü istediğiniz işlem ekokardiyografi ile yapılabilmektedir.
Kalpteki fonksiyonların incelenmesine ve değerlendirilmesine yardımcı olan bu cihaz sayesinde kalpte ölçüm yapan ve görüntü fotoğraf alan bir işlemdir. Ses dalgaları ile çalışan bu işlem aslında kalp ultrason olarak da günlük hayatta bilinmektedir.
Ses dalgaları ile yapılan bu işlem kalbin her türlü hastalığında çok rahat bir şekilde kullanılabilirler. Kalp yetmezliği kalp kasında ki sorunlar ile kalp krizi kalp büyümesi küçülmesi kalp zarı sorunları kalp kitleleri kalp pıhtıları ve de doğuştan oluşan her türlü kalp sorununda ekokardiyografi işlemi kullanılır.
Ekokardiyografi işlemi için hastanın ilk önce sol bölgesine yatırılıp göğüs kafesine sürülen jel ile göğsüne yayılması gerekir. Daha sonra kalp ile ilgili her türlü bilgi ve fotoğraf cihaza düşmektedir. Bu işlem ağrısız acısız bir şekilde yapılmaktadır.
Her sene güncellenen ekokardiyografi fiyatları uygun adres ve sitelerden kişilere fiyat bilgisi verilmektedir. Fiyatları piyasa düzenine göre ayarlanan bu işlem için sunulan fiyatlar oldukça uygun ve avantajlıdır.
Ekokardiyografi Ağrılı Bir Yöntem mıdır?
Bu işlem hamile ya da çocuklara yapılmayacak bir işlem olduğu için ve ilaç kullanılmaması dikiş yapılamaması olduğu için ağrısı sancısı yoktur. Bunun yanında radyasyon yaymadığı için acısız ağrısız bir şekilde herkese uygulanabilir.
Ekokardiyografi Güvenli Bir Test mıdır?
Güvenli bir test olan ekokardiyografi rahatça herkese uygulanabilen herkes tarafından oldukça fazla ilgi gören bir işlemdir. Tıbben onay alan bu işlemi herkes gönül rahatlığı ile yaptırabilir.
Ekokardiyografi Radyasyon Yayar mı?
Her türlü kalp rahatsızlığı için kullanılan ekokardiyografi kesinlikle radyasyon yaymaz ve hamile ve çocuklarda da gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir işlemdir.
Ekokardiyografi Cihazı Ses Çıkarır mı?
Özellikle sesten korkan ve rahatsız olan yaşlılar için merak edilen konulardan olan cihazın ses çıkarıp çıkarmamasında denilebilir ki cihaz kesinlikle ses çıkarmaz ve rahatsız edecek titreşimleri de yoktur. Tamamen sessiz çalışır.
Ekokardiyografi İçin Ön Hazırlık Gerekir mi?
Tıbbi işlem olan ekokardiyografi için detaylı olarak ön hazırlık yapmaya gerek yoktur. İşlem başlamadan önce hangi nedenden dolayı bu işlemi uygulatmak istediğiniz ve rahat kıyafetler giymeniz sizin için yeterli bir sebep olacaktır.
Ekokardiyografi Raporunda Neler Bulunur?
Bu raporda kalbin işlemleri görünür. Kalp kası kalp kapakcıkların kalp pompalama işlemleri kalp odacıkları kalpte bulunan kalp damarları incelenmektedir. Daha sonra bu detaylar cihazdan raporlara yansıtmaktadır.
Ekokardiyografi Raporu Nasıl Değerlendirilir?
Bu işlem kardoloji doktoru tarafından yapılmaktadır. Sonuç ve rapor isteyen doktora cihazdaki tüm bilgiler götürülür ve inceleyen doktor ona göre tedavi ya da ilaç takviyesi yapmaktadır. Edinilen bilgileri yazarak sonucunu çıkarır.
Çocuklara Ekokardiyografi Nasıl Çekilir?
Çocuklarda ekokardiyografi işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Yetişkinlerden farkı olmayan bu işlem için çocuğun oldukça rahat kıyafetler giymesi gerekir. Odaları farklı olan bu işlemlerde çocuğun dikkatini çekecek materyal ya da oyuncakların olması daha önemlidir. Daha sonra ekranda çocuğun kap durumunu ölçen işlem ve sonrası için kan dolaşımını gösterecek olan tablo gelmektedir. Oldukça kolay olan bu işlemi her çocuk kolay bir şekilde atlatabilir
Çocuklarda Ekokardiyografi Öncesi Ön Hazırlık Gerekir mi?
Bu işlem çocuklarda yan etki yapabileceği için çocukların işleme gelmeden önce mama ya da süt takviyesi yapmaması gerekir. Kardoloji uzmanının size verdiği süre zarfında çocuğunuza bunu yaptırmak oldukça risklidir.
Çocuklara Ekokardiyografiyi Kim Yapar?
Kardiyoloji tarafında yapılan bu ekokardiyografi uzman olan çocuk kardiyolojisi tarafında oldukça kolay bir şekilde işleme sokulur.
Stres Ekokardiyografi Nedir?
Bu işlem kalpte bir sorun olup olmadığını incelemek için kullanılır. Kalp kapakcıkları damarları ya da odaları incelemek için kullanılabilir.
Stres Ekokardiyografinin Süresi Nedir?
Bu işlemin süresi uzun bir süre olmayıp kişisine göre değişse de genelde süresi bir ya da bir buçuk saat arasında değişiklik göstermektedir.
Stres Ekokardiyografi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
İşlem sırasında kol çene ya da göğüste ağrı sancı gibi hissiyatlar olduysa hemen doktora haber verilmelidir. Bunun yanında ilaç ile tedavi de oluşacak olan ciltte yanma kızarıklık olabilecek durumlardır.
Stres Ekokardiyografi Nasıl Yapılır?
Bu işlem bazen kol ya da damardan verilecek ilaç ile ya da makina ile yapılacak bir işlemdir. Ya da cihaz ile yapılan bu işlemde ses dalgaları ile işlem yapılarak oluşacak stres öncesi ve sonrası durumlar belirlenir.
Stres Ekokardiyografi İçin Ön Hazırlık Gerekir mi?
Bu işlem için hastanın randevuya aç gelmesi herhangi olumsuz içeren bir madde kullanmaması rahat giyinmesi kalp ile ilgili önceden rahatsızlığı varsa belirtmeli ve ilaçların randevuda ne kadar önce kesileceği bilinmelidir.
Stres Ekokardiyografi Sırasında Verilen İlacın Türü Nedir?
Bu işlemi yaptıran kişiye damardan ilk önce ilaç verilir. Bu ilaç boyalı olup binde bir kişiye alerji yapmaktadır. Oldukça sık kullanılan bu yöntemde alerji testi yaptırmanız oldukça önemlidir.
Stres Ekokardiyografi Sonrasında Hemen Eve Gidilebilir mi?
İşlem bittikten sonra kişinin orada yarım saat kırk dakika dinlendikten sonra eve gitmesinde hiçbir sakınca yoktur.
Transtorasik Ekokardiyografi Nedir?
Kalbin yapısını ve kalbin performansını ses dalgaları yoluyla incelenmesine verilen addır. Bu işlem farklı adlarla da anılmaktadır.
Transtorasik Ekokardiyografi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Kalp kası sorunu kalp damar sorunu kalp odacık sorunu kalp yetmezliği kalp içi sorunları doğuştan olan sorunlar gibi ekokardiyografi de kullanılan tüm durumlar için kullanılır.
Transtorasik Ekokardiyografi Ne Kadar Sürer?
Bu işlem normal ekokardiyografi kadar uzun sürmese de yarım saat kadar sürmesi oldukça normal bir durumdur. Yarım saat sonra işlem sona ermiştir.
Transtorasik Ekokardiyografi Nasıl Yapılır?
Ultrasona benzeyen bu işlemde kişiler sol tarafına yatırılarak kalp bölgesine cihazlar yapıştırılıp jel sürülür ve kalp görüntülenmeye başlanır. Daha sonra kalpten sesler ve görüntüler gelmeye başlar.
Transtorasik Ekokardiyografi Radyasyon Yayar mı?
Radyasyon yaymayan bu işlemde hamileler yeni doğmuş çocuklar ciddi rahatsızlığı olanlar yaşlılar ve her türlü durumda ki insan kolayca kullanabilir.
Trans Özofegeal Ekokardiyografi Nedir?
Bu işlem ile ciğerlerin ve diğer göğüs kafesindeki organların durumuna bakılarak kontrol edilmektedir.
Trans Özofegeal Ekokardiyografi Nasıl Uygulanır?
Ağız bölgesinden göğüs kafesine indirilen bir boru sayesinde alınan görüntü ile çok rahat bir şekilde işlem yapılmaktadır.
TEE Raporu Kaç Dakika da Hastanın Elinde Olur?
İşlem yapıldıktan iki saat sonra kadar hastanın elinde fotoğraf video rapor ve yazı ilgilenen kişiler tarafından kişiye verilmektedir.
TEE Tetkiki Ne Kadar Sürmektedir?
Hemşire tarafından hazırlanan hastanın işlemi bazen hazırlık evresi de dahil en fazla yarım saat kadar bir süre de sona ermektedir.
TEE Tetkiki İçin Ön Hazırlık Yapılmalı mı?
On hazırlık olarak kişiler altı saat önceden yemiş olduğu yemek ile olup önceden kullandığı ilaçları doktoruna söyleyip onun dediği kurallar dışına çıkmaması gerekmektedir.
TEE Tetkiki Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Hastanın o gün içerisinde yalnız kalması ve araç kullanması oldukça riskli olup iki saat boyunca yemek yememesi gerekmektedir.